Conferencia Al.lèrgia i Animals Domèstics

06-11-2012

Conferencia Al.lèrgia i Animals Domèstics

Lloc: Col.legi de Metges de Barcelona.
Data: 29 de Novembre de 2012, a les 19 h.
L'al.lèrgia és una malaltia que afecta més de 6 milions de persones a Espanya i més d'un 25% d'elles conviuen amb un animal de companyia.
Fundació Silvestre amb aquesta conferència, vol donar a conèixer que ser al.lèrgic i conviure amb un animal de companyia és factible i té solució.
A la presentació de la conferència Fundació Silvestre comptarà amb la presència del Regidor de Presidencia del Ajuntament de Barcelona , Sr. Jordi Martí.
El ponents de la conferència serán el Dr Malet, especialista en al.lergologia i el Sr Gabriel Rodriguez, veterinari de Bayer.
Va dirigida a les especialitats médicas d'Al.lergologia, Pneumologia, Dermatologia, Otorinolaringologia,i Al.lergologia Pediàtrica
A través del Col.legi de Metges la convocatòria estarà dirigida a 400 metges d'aquestes especialitats i a totes les persones interessades en el tema.
L’al.lèrgia es la segona causa d’abandonament d’animals de companyia després de la Toxoplasmosi (embaràs).
L'al lèrgia és una hipersensibilitat o reacció anormal a una substància que normalment és innòcua per a la majoria de les persones. Les substàncies que causen al.lèrgia es denominen al.lèrgens. Un cop aquests al.lèrgens s'introdueixen en les persones a través del seu inhalació pel nas, la gola i els pulmons es desencadenen diferents tipus de símptomes.
Ser al.lèrgic no vol dir que no pugui tenir un animal de companyia o que hagi de renunciar al que ja té. La tendència actual és apostar per la coexistència, és a dir, cap a l'elaboració d'un pla que permeti que la persona conservi el seu animal de companyia al mateix temps que pren una sèrie de mesures pràctiques per minimitzar els al.lèrgens de l'ambient.
Amb aquesta conferencia Fundació Silvestre vol informar sobre aquest tema i així col.laborar a disminuir l’abandonament dels animals de companyia.
 

Fecha del evento: 29-11-2012