Benvinguts a Tacugama, un santuari de chimpanzés a Sierra Leona

27-02-2014

 

 

e-mail: info@tacugma.com & amigos@tacugama.sl

web: www.tacugama.com & www.tacugama.com/amigos.html

blog: http://tacugama.wildlifedirect.org

 

EL Santuari de Ximpanzés de Tacugama va ser creat l’any 1995 pel Sr. Bala Amarasekaran a Sierra Leone. El santuari està situat a la reserva forestal de la península de Freetown, a la costa occidental africana. A Sierra Leone es troba l'espècie de ximpanzé, Pan troglodytes verus, una de les subespècies de ximpanzé més amenaçades i en perill d’extinció. Sierra Leone és també un dels països més pobres del món.

Els ximpanzés estan protegits per la llei i és il·legal caçar-los, vendre’ls o tenir-los en captivitat. Conjuntament amb el govern de Sierra Leone, Tacugama treballa activament contra el tràfic il·legal d’aquesta espècie en perill d’extinció i ajuda a la protecció i conservació dels ximpanzés a través de l’educació, la comunicació, la recerca i l’aplicació de la llei. El centre allotja i rehabilita ximpanzés confiscats, orfes i abandonats i actualment hi ha quasi bé 100 ximpanzés.

Per tirar endavant el santuari calen recursos econòmics, tant per cobrir les despeses del dia a dia com per dur a terme els nostres projectes d’educació ambiental, desenvolupament rural, protecció del medi ambient i recerca de camp. Tacugama no rep cap ajuda governamental i la recaptació de fons a nivell nacional és molt limitada. És per això que majoritàriament el santuari depèn de les ajudes privades internacionals. Al blog també hi trobareu informació més detallada de tots els nostres projectes d’educació i ajuda a les comunitats rurals: http://tacugama.wildlifedirect.org. A través del nostre blog hem creat un sistema d’apadrinaments de manera que qualsevol persona pot ajudar a Tacugama apadrinant un dels nostres ximpanzés.

 

L’Associació d’Amics de Tacugama es va crear a Barcelona per promocionar les activitats dutes a terme pel Santuari de ximpanzés Tacugama mitjançant la realització d’actes de sensibilització, així com la de crear una xarxa de col·laboradors al nostre país.  

No et perdis el video de presentació de Tacugama: https://www.youtube.com/watch?v=Iyqv4fMfQdM

Us deixem amb algunes imatges de Tacugama: 

Benvinguts a Tacugama

A l'hora de menjar els chimpancés es reuneixen en grups d'amics

Els petitets han d'estar separats fins que poden ser introduits als grups d'adolescents.

Mamá Pose és per ells com una mare fins que entren en l'edat adulta

S'ha observat als chimpanzés fent servir eines

La veterinaria Rosa Garriga treballa incansablement per garantir el benestar dels chimpanzés del santuari

A Tacugama fan una important feina educativa de cara a la vida de les comunitats en equilibri amb el bosc i la fauna salvatge